FAIR PLAY pris til Nanset IF Fotball

Torsdag 27 februar var duket for Fair play-fest på Nanset. Vi fikk besøk fra Vestfold fotballkrets , Norges fotballforbunds breddeavdeling og ordføreren. Anledningen var at Nanset ble kåret til årets Fair play-klubb i Vestfold. Dette ble markert med "møte" for spillere i barnefotballen. Lagene formulerte sine kontrakter med verdier for kommende sesong. Deretter ble det taler, utdeling av pris-samt opplesning av de ulike kontraktene. Nanset IF er stolte av prisen! Kriterier og begrunnelse finner du her:

Kåringen er foretatt av Fair play-utvalget, og er gjort på bakgrunn av årets observasjoner, klubbesøk, innspill fra andre klubber samt en totalvurdering av klubben, foretatt av kretsens administrasjon, ut i fra NFF sine kriterier. Nanset IF er en klubb som har tatt Fair play til «neste nivå» sammenlignet med mange andre klubber. Nanset gjennomfører flere tiltak i året hvor Fair play enten er en del av tiltakene eller hvor Fair play er selve temaet. - Det er kjempefint at Vestfold Fotballkrets anerkjenner det arbeidet vi gjør i klubben vår, sier en stolt Fair play-ansvarlig, Tonje Walle Egeli. Vestfold fotballkrets var til stede på et av tiltakene. Da gjennomførte Nanset fotball og Nanset skole en felles Fair play-dag. Her var det lagt til rette for fin fotballaktivitet og Fair play-natursti. Samhold og vennskap sto i fokus denne dagen! Vi gratulerer!

Her er kriterier og begrunnelse:

Som tidligere meddelt er det Nanset IF som er kåret til årets Fair play-klubb i Vestfold i 2013. Kåringen er foretatt av Fair play-utvalget, og er gjort på bakgrunn av årets observasjoner, klubbesøk, innspill fra andre klubber samt en totalvurdering av klubben, foretatt av kretsens administrasjon, ut i fra NFF sine kriterier.

Organisatorisk:

  Tilbud til både jenter og gutter.

  Dokumentert en aktiv inkluderingsstrategi.

  Skriftlige retningslinjer på Fair play, i klubbens sportsplan, -" slik skal vi ha det hos oss".

  Fair play kontaktperson.

  Holdningskontrakter med grupper av spillere, trenere og ledere.

  Et aktivt forhold til Foreldrevettreglene.

Anlegg:

  Fair play er synlig på klubbens anlegg med flagg, banner og foreldrevettplakater.

Kampramme:

  Fair play-samtale på alle lag i ungdomsklassen (13-19 år) – før kampen.

  Fair play-hilsen gjennomføres på alle lag - før og etter kamp.

  Klubben har Kampverter i alle kamper.

  Fair play klubbdommervester i alle barnekamper.

  Bruk av Fair play-kapteinsbind på samtlige av klubbens lag.

Vestfold fotballkrets generelle betraktninger:

Nanset er svært flinke til å forankre Fair play i alle typer møter i klubben.

Fotballkretsen vil også trekke frem hvordan Nanset ved sportslig leder håndterer spillerhenvendelser fra andre klubber, som vil melde overgang til Nanset. Dette er spillere fra klubber, hvor lag står i fare for å bli oppløst. Her har sportslig leder handlet meget profesjonelt, gjennom å oppfordre spillerne til å bli værende i egen klubb for å redde eget lag fra å rakne midt i sesongen. Dette viser en meget god sportsånd, og ikke minst at Fair play er forankret på alle nivåer i klubben.

Sandefjord 20.11.2013

Øyvind Ludvigsen /s/ Karin Berg Ørbeck Leder, Fair play utvalget Klubbutvikler