Farrisrunden på bena

Mange synes lørdagens Farrisrunde var tung nok å sykle, men du finner de som også vil prøve den 67 km lange løypa til fots. Det går historier om at de "gamle" gutta i skigruppa har løpt runden, men det er en god stund siden, så lenge siden at vi kan kalle det i "gamle dager". Tom Albertsen (35) ville løpe de 67 km, og forrige uke la han ut på turen, med sin bror Pål Henning Albertsen på sykkel som følgemann.

Tom Albertsen (35) løp de 67 km på imponerende 5 timer og 50 minutter.

En flott tur i ei løype mange kjenner fra sykkelsetet.

Tom Albertsen har løpt mye, men aldri så langt. Sterkt inspirert av boken ”born to run” var lysten sterk til å prøve seg på løypa rundt Farrisvannet. Godt forberedt med håndlanger på sykkel og ei ivrig høygravid samboer i bil med mat og drikke på gitte punkter, bar det i vei.

Han løp ut fra Bjørndalen 0815. Han holdt et flott driv gjennom hele runden med en snitt fart på ca 11,5 kilometer i timen. 

Beina var fine og kroppen lett, helt fram til Kjose.

 

Her begynte smertene å komme i lyske, hofte og nedre del av magen, men det var vel ikke mer en forventet. Siste 1,5 mil fra Kjose opp til barkfyllinga, inn til Bøkeskogen og opp til målpassering på Fagerli Nanset ble en parademarsj med smerte som bestekompis. Kom i mål, med AFO barna på Fagerli som ivrig velkomstkomité, rett over kl 1400.

 

Tom vil veldig gjerne se at dette blir et nytt ultraløp og utfordrer

andre til å prøve seg på tiden.